Μᴨάνιο

Στο μπάνιο

 • Κατά τους πρώτους μήνες, να κρατάτε το μωρό σας περνώντας το ένα χέρι σας κάτω από τον αυχένα και τους ώμους του και το άλλο κάτω από τους γλουτούς του, καθώς έτσι θα νιώθει ασφάλεια. Από τον 4ο ή τον 5ο μήνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθισματάκι μπάνιου, αν θέλετε.
   
 • Αν το να πλένετε το νεογέννητο κρατώντας το μέσα στο νερό σας φαίνεται δύσκολο, σαπουνίστε το πάνω στην αλλαξιέρα και μετά βάλτε το στο νερό για να το ξεπλύνετε.
   
 • Όταν θα μπορεί να καθίσει καλά, μπορείτε να το αφήσετε μέσα στο νερό. Εντούτοις, μην το αφήνετε ποτέ μόνο του στο μπάνιο, ακόμα και για ελάχιστα δευτερόλεπτα μέσα σε λίγο νερό.
   
 • Να χρησιμοποιείτε προϊόντα υγιεινής χωρίς σαπούνι, ειδικά σχεδιασμένα για το ευαίσθητο δέρμα του μωρού σας. Αν το δέρμα του είναι πολύ ξηρό, επιλέξτε ένα προϊόν πλούσιο σε ενυδατικά συστατικά, που προστατεύουν και θρέφουν το δέρμα (για παράδειγμα, τα προϊόντα με Cold Cream).
   
 • Κάθε 2 ή 3 μέρες, να πλένετε το κεφάλι και τα μαλλιά του μωρού σας με ένα ειδικά σχεδιασμένο σαμπουάν που δεν τσούζει τα μάτια. Αν έχει νινίδα, επιλέξτε ένα ειδικό σαμπουάν για νεογέννητα που θα σας βοηθήσει να την απομακρύνετε. Για να ξεπλύνετε τα μαλλιά, χρησιμοποιήστε ένα ποτήρι, το τηλέφωνο του ντους ή απλώς τη χούφτα σας, ό,τι είναι πιο ευχάριστο για το μωρό σας.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Αποστολή