Φροντίζοντας το μωρό σας

Μέχρι τα 3 έτη, το αμυντικό σύστημα του δέρματος των παιδιών δεν έχει ωριμάσει ακόμα και αυτό τα καθιστά ευάλωτα στον ήλιο και, επομένως, απαγορεύεται η άμεση έκθεσή τους στον ήλιο.

0

Ο ήλιος εκπέμπει ακτινοβολίες που διαπερνούν το δέρμα. Παρόλο που είναι απαραίτητες για την υγεία μας, αυτές οι ακτίνες μπορεί να έχουν βλαβερές επιδράσεις στον οργανισμό.

0

Το μπάνιο είναι πολύ σημαντικό για το μωρό σας: συμβάλλει στην καθημερινή σωματική υγιεινή του και στην ανάπτυξη των αισθήσεών του. Είναι επίσης μια μοναδική στιγμή συναισθηματικής επαφής.

0

Ο ήλιος είναι απαραίτητος για τη ζωή και λατρεύουμε να τον απολαμβάνουμε καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στη διάθεσή μας. Επιπλέον, η ακτινοβολία του συμμετέχει στη σύνθεση της βιταμίνης D, που είναι απαραίτητη για την υγεία μας.

0

Το δέρμα των μωρών είναι πλούσιο σε κύτταρα της βασικής στοιβάδας, τα οποία βρίσκονται στο ανώτερο επίπεδο κατά τη γέννηση. Αυτά τα μοναδικά και πολύτιμα κύτταρα είναι πολύ ευάλωτα.

0

Κατά τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του, το μωρό σας μπορεί να εμφανίσει μικρές κιτρινωπές φολίδες, λιπαρές στο άγγιγμα, στο τριχωτό της κεφαλής ή στο μέτωπο. Πρόκειται για τη νινίδα του τριχωτού της κεφαλής.

0

Το δέρμα των γλουτών του μωρού είναι ευαίσθητο και ερεθίζεται εύκολα, ειδικά κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της ζωής του: έως το 60% των μωρών ταλαιπωρείται από τέτοιους ερεθισμούς κατά τους πρώτους 12 μήνες.

0

Το δέρμα του μωρού σας είναι πλούσιο σε κύτταρα που είναι μοναδικά, αλλά επίσης είναι εύθραυστο και ανώριμο: δεν λειτουργεί ακόμα πλήρως ως προστατευτικό φράγμα.

0

Το ατοπικό έκζεμα είναι ένα ολοένα πιο συχνό δερματικό πρόβλημα, το οποίο εκδηλώνεται με έντονη ξηρότητα, κνησμό και συχνά έντονη δυσφορία στο δέρμα.

0

Μέχρι το 3ο έτος, το δέρμα του μωρού είναι εύθραυστο και δεν έχει ωριμάσει ακόμα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αμυνθεί στις «επιθέσεις» των εξωτερικών παραγόντων (κρύο, αέρας, ήλιος, ξηρός αέρας…).

5

Your baby’s diaper needs to be changed up to 7 or 8 times a day. An infant’s very delicate little bottom can easily become irritated from dampness, contact with urine and stools.

4

Η υγιεινή του μωρού σας χρειάζεται φροντίδα πολλές φορές τη μέρα, πέρα από το καθημερινό μπάνιο του: το πρωί μόλις ξυπνήσει, το βράδυ για να ετοιμαστεί για ύπνο, μετά τα γεύματα…

0

Κατά τη γέννηση, το δέρμα του μωρού σας έρχεται ξαφνικά αντιμέτωπο με ένα καινούργιο περιβάλλον.

0