Συχνές ερωτήσεις

 

Ένα προϊόν ονομάζεται υποαλλεργικό όταν έχει διαμορφωθεί για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος αλλεργικών αντιδράσεων. Αυτό σημαίνει ότι δεν περιέχει κανένα γνωστό αλλεργιογόνο ή οποιαδήποτε ερεθιστική ουσία.

Τα υποαλλεργικά προϊόντα πρέπει να έχουν δοκιμαστεί σύμφωνα με ένα τυποποιημένο πρωτόκολλο προκειμένου να εξακριβώθεί η υψηλή ανοχή τους.

Όλα τα προϊόντα Mustela είναι υποαλλεργικά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα προϊόντα Mustela Baby - Child από τη στιγμή που γεννιέται το μωρό σας (ακόμα και αν έχουν γεννηθεί πρόωρα). Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά τους επαληθεύονται πριν από την κυκλοφορία στην αγορά από ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα τοξικολογίας: συνδυάζοντας την αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια και τη μοναδική αισθητική απόλαυση, έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες του δέρματος των νεογέννητων, των μωρών και των παιδιών και να σέβονται την εξαιρετικά λεπτή δομή τους.

Ως κορυφαία γαλλική εταιρεία στην ευρωπαϊκή αγορά παιδικών προϊόντων, δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι τα προϊόντα μας πληρούν τις πιο αυστηρές απαιτήσεις όσον αφορά την ποιότητα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα. Για το σκοπό αυτό, κάθε προϊόν της Mustela από τα εργαστήρια Expanscience υπόκειται μια απαιτητική διαδικασία που αντιμετωπίζει τις βασικές προκλήσεις ποιότητας και ασφάλειας: - Αυστηρή επιλογή συστατικών με έμφαση στα προϊόντα φυσικής προέλευσης και αποκλεισμό των αμφισβητούμενων συστατικών.

- Τοξικολογική αξιολόγηση κάθε συστατικού, με βάση τηνεξειδίκευση μας στα ειδικά χαρακτηριστικά του βρεφικού δέρματος από τη γέννηση.
- Δοκιμές ανοχής και αλλεργίας για κάθε τελικό προϊόν. - Έλεγχος επιπλέον παραγόντων ασφάλειας όπως ο κίνδυνος κατάποσης και διείσδυσης.
- Αξιολόγηση της ασφάλειας του τελικού προϊόντος με ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες τοξικολογίας, λαμβάνοντας υπόψη τη χρήση του ειδικά στα παιδιά: συγκεκριμένες δοκιμές που εκτελούνται σε μοντέλα δερμάτων.

Αυτή η προσέγγιση, σε πλήρη συμφωνία με όλους τους ισχύοντες κανονισμούς, μας επέτρεψε να εγγυηθούμε ασφαλή και αποτελεσματικά προϊόντα από τη γέννηση για τους γονείς και τα παιδιά τους για πάνω από 65 χρόνια.

Πληροφορίες σχετικά με τις δεσμεύσεις της Mustela διατίθενται στην ενότητα με τίτλο "Οι δεσμεύσεις μας"

Είτε πρόκειται για μωρά, για έγκυες γυναίκες ή για νέες μητέρες, όλα τα προϊόντα μας είναι υποαλλεργικά, δηλαδή έχουν δημιουργηθεί για να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι αλλεργικών αντιδράσεων. Τα συστατικά έχουν επιλεγεί έτσι ώστε να μην εισάγεται ο κίνδυνος αλλεργικής αντίδρασης και όλα τα προϊόντα μας έχουν δοκιμαστεί από ανεξάρτητα εργαστήρια που έχουν αποδείξει την ανοχή τους. Αυτή η προσέγγιση, σε πλήρη συμφωνία με όλους τους ισχύοντες κανονισμούς, μας επέτρεψε να εγγυηθούμε ασφαλή και αποτελεσματικά προϊόντα για τους γονείς και τα παιδιά τους για πάνω από 65 χρόνια.

Η ασφάλεια των προϊόντων μας αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα.Για να διασφαλιστεί η πλήρης ασφάλεια, πάνω από 450 μετρήσεις και δοκιμές εκτελούνται σε κάθε προϊόν προτού κυκλοφορήσει στην αγορά, για να εξασφαλιστεί η ποιότητά του, η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά του.Εμείς εθελοντικά συμβουλευόμαστε από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες στον τομέα της τοξικολογίας για να αξιολογήσουν την ασφάλεια των προϊόντων για χρήση σε βρέφη και έγκυες γυναίκες, γεγονός που μπορεί να απαιτεί πολυάριθμες προφυλάξεις και περιορισμούς. Οι εμπειρογνώμονες αυτοί μπορούν να αντιταχθούν στην εισαγωγή του προϊόντος στην αγορά ανά πάσα στιγμή.Εκτελούμε μια μοναδική, εξατομικευμένη διαδικασία αξιολόγησης που περιλαμβάνει 11 βήματα αξιολόγησης που διεξάγονται κυρίως από εξουσιοδοτημένα, ανεξάρτητα ιδρύματα. Αξιολογείται η ανοχή του δέρματος, των ματιών και του νευροαισθητήρα στους ενήλικες, καθώςη ανοχή των προϊόντων σε ανακατασκευασμένη βρεφική επιδερμίδα (τεχνητό δέρμα).Τέλος, η αποτελεσματικότητα των προϊόντων για χρήση σε εγκύους και βρέφη από τη γέννηση, αποδεικνύεται από ανεξάρτητη ιατρική παρακολούθηση (δερματολόγος, παιδίατρος, γυναικολόγος ή οφθαλμίατρος, ανάλογα με το προϊόν).

Προκειμένου να διασφαλιστεί η βέλτιστη ασφάλεια των χρηστών, τα καλλυντικά προϊόντα ελέγχονται αυστηρά για πάνω από 40 χρόνια μέσω ειδικού κανονισμού που ισχύει για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επικαιροποιείται τακτικά ώστε να λαμβάνονται υπόψη οι νέες επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις, ιδιαίτερα όσον αφορά τη λίστα των απαγορευμένων ( πάνω από 1300) και των περιορισμένων ουσιών αλλά και των διαδικασιών που πρέπει να πραγματοποιηθούν πριν να διατεθεί ένα προϊόν στην αγορά. Παρέχει επίσης ένα πλαίσιο για την εγγύηση της ασφάλειας των προϊόντων και καθορίζει τις ευθύνες των κατασκευαστών.Μόλις τα καλλυντικά προϊόντα διατίθενται στην αγορά, παρακολουθούνται συνεχώς για να εξασφαλιστεί ότι είναι ανεκτά. Η κοσμετοεπαγρύπνυση (Cosmetovigilance) είναι η συλλογή και ανάλυση τυχόν ανεπιθύμητων ενεργειών παρουσιαστούν.


Η Mustela υποβάλεται τακτικά σε αυτούς τους ελέγχους και συνεργάζεται στενά με τις αρχές κάθε φορά που απαιτείται.


Εκτός Ευρώπης, άλλες χώρες έχουν τους δικούς τους ειδικούς κανονισμούς σχετικά με τα καλλυντικά προϊόντα (ασφάλεια, μάρκετινγκ, παρακολούθηση προϊόντων).

Ως κορυφαία γαλλική μάρκα στην ευρωπαϊκή αγορά παιδικών προϊόντων, δεσμευόμαστε να εξασφαλίσουμε ότι τα προϊόντα μας πληρούν τις πιο αυστηρές προδιαγραφές όσον αφορά την ποιότητα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα.Όλα τα συστατικά που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα μας υπόκεινται σε αυστηρή διαδικασία επιλογής που εγγυάται την ανοχή και την ασφάλεια του κάθε προϊόντος μας. Η ανεκτικότητα αξιολογείται συστηματικά στο εργαστήριο χρησιμοποιώντας ανακατασκευασμένα δερματικά μοντέλα. Αφότου περάσουν τον αρχικό έλεγχο στο τεχνητό δέρμα, δοκιμάζονται σε ενήλικες και τέλος σε παιδιά σε πραγματικές συνθήκες χρήσης υπό δερματολογική παρακολούθηση.


Για όλους τους προαναφερόμενους λόγους, όλα τα προϊόντα της Mustela μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια από τη γέννηση.
Η ασφάλεια των προϊόντων Mustela αποτελεί την κορυφαία μας προτεραιότητα εδώ και 65 χρόνια.Για περισσότερες πληροφορίες, μεταβείτε στην ενότητα ""Αποδεδειγμένη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα"" στην ενότητα "Οι δεσμεύσεις μας".

Τα προϊόντα Mustela έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν το λεπτό και εύθραυστο δέρμα του μωρού. Ασφαλώς μπορείτε να συνεχίσετε να επωφελήστε από την απαλότητα των προϊόντων Mustela σε όλη την παιδική ηλικία και ακόμα πιο πέρα, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Τα προϊόντα Mustela, τα οποία δεν έχουν ανοιχθεί, είναι αποτελεσματικά μεταξύ 24 και 36 μηνών από την ημερομηνία κατασκευής τους. Μετά το άνοιγμα, σας συμβουλεύουμε να χρησιμοποιείτε τα προϊόντα μας μόνο για το χρόνο ζωής που αναγράφεται στη συσκευασία κάθε προϊόντος με αυτό το λογότυπο (χρόνος ζωής μετά το άνοιγμα) (δείτε το εικονόγραμμα)

Για να διατηρείτε τα προϊόντα Mustela αναλλοίωτα, συνιστούμε να τα κλείσετε σωστά μετά τη χρήση και να μην τα μεταφέρετε σε οποιοδήποτε άλλο δοχείο αποθήκευσης.

Τα συντηρητικά παίζουν ζωτικό ρόλο στα καλλυντικά προϊόντα καθώς εμποδίζουν την ανάπτυξη όλων των μικροβίων.
Συγκεκριμένα, το ζεστό και υγρό περιβάλλον του μπάνιου, στο οποίο χρησιμοποιούνται τα παιδικά δερμοκαλλυντικά ενθαρρύνει την ανάπτυξη βακτηρίων και μυκήτων.


Αυτά τα μικρόβια θα μπορούσαν να μολύνουν το προϊόν και κατ' επέκταση να προκαλέσουν σοβαρή μόλυνση στα μωρά και τα παιδιά που τα χρησιμοποιούν.


Η Mustela επιλέγει πολύ προσεκτικά τα συντηρητικά της για να εξασφαλίσει ότι είναι αποτελεσματικά και καλά ανεκτά.

"Όλα τα συστατικά που περιέχονται στα προϊόντα μας υπόκεινται σε αυστηρή διαδικασία επιλογής, η οποία αποκλείει τυχόν αμφιλεγόμενα συστατικά και εγγυάται την ασφάλεια κάθε προϊόντος μας. Τα PEG ή οι Πολυαιθυλενογλυκόλες επιτρέπονται στα καλλυντικά σύμφωνα με τους κανονισμούς - η ασφάλεια τους έχει αξιολογηθεί και δεν εγκυμονούν κίνδυνο για την υγεία. Αυτά τα ευρέως διαδεδομένα συστατικά επιτρέπουν στο προϊόν να διατηρεί τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητές του καθ 'όλη τη διάρκεια της χρήσης του (για την αποφυγή αλλοιώσεων ή μικροβιακής μόλυνσης). Τα PEGs έχουν επικριθεί επειδή η διαδικασία που χρησιμοποιείται για την παρασκευή τους θεωρείται μη ασφαλής και εχθρική προς το περιβάλλον.
Στη Mustela είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και επιλέγουμε μόνο PEG υψηλής ποιότητας ως εγγύηση στους χρήστες ότι τα προϊόντα μας είναι απόλυτα ασφαλή. Όλες οι φόρμουλες μας βασίζονται σε μια αξιολόγηση ασφάλειας βασισμένη στα χαρακτηριστικά του δέρματος των μωρών και των παιδιών, καθώςκαι σε δοκιμέ ανοχής του τελικού προϊόντος.


Χάρη στις απαιτήσεις αυτές και στη συμμόρφωσή μας με τους κανονισμούς, κατορθώσαμε να παρέχουμε προϊόντα που είναι εγγυημένα ασφαλή για τους γονείς και τα παιδιά τους για περισσότερα από 65 χρόνια.


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δεσμεύσεις της Mustela διατίθενται στην ενότητα ""Οι δεσμεύσεις μας""."

Το σύστημα διατήρησης που χρησιμοποιούμε για τα προϊόντα μας συνδυάζει την επιλογή συστατικών που δημιουργούν ένα δυσμενές περιβάλλον για την ανάπτυξη μικροβίων (π.χ. γλυκερίνη, παράγωγα σακχάρου, κιτρικό οξύ, αντιοξειδωτικά) και μια επιλογή συσκευασίας που περιορίζει την επαφή του προϊόντος με τον αέρα του περιβάλλοντος αποτρέποντας τη μόλυνση (π.χ. συσκευασίες χωρίς αέρα). Τα συντηρητικά paraben, φαινοξυαιθανόλη, triclosan ή MIT / MCIT δεν χρησιμοποιούνται σε οποιαδήποτε φόρμουλα Mustela. Πριν έρθει στην αγορά, το προϊόν δοκιμάζεται για να επιβεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει καμία μόλυνση και ότι διατηρείται σωστά χωρίς να χάσει τις ιδιότητές του. Η ασφάλεια των προϊόντων Mustela αποτελεί την κορυφαία μας προτεραιότητα για πάνω από 65 χρόνια. Για περισσότερες πληροφορίες, μεταβείτε στην ενότητα "Αποδεδειγμένη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα" στην ενότητα "Οι δεσμεύσεις μας".

Όχι, δεν χρησιμοποιούμε parabens στα προϊόντα μας

Το ποσοστό φυσικότητας αντιπροσωπεύει το ποσοστό των συστατικών φυσικής προέλευσης στα προϊόντα μας.
Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις δεσμεύσεις μας για τη φυσικότητα, μεταβείτε στο ειδικό τμήμα του ιστότοπού μας.

Χρησιμοποιούμε μόνο προσεκτικά επιλεγμένες ουσίες στα προϊόντα μας για να εγγυηθούμε τα ασφαλέστερα συστατικά για εσάς και το μωρό σας, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον. Όλα τα προϊόντα μας παρασκευάζονται χωρίς αλκοόλ, αιθέρια έλαια, παραφένια (parabens), φαινοξυαιθανόλη, φθαλικά άλατα (phthalates), εκχυλίσματα γενετικά τροποποιημένων φυτών (GMO), χλωροϋδρικό αλουμίνιο, συστατικά ζωικής προέλευσης (εκτός των μελισσών, καθαρισμένη λανολίνη και γαλακτοκομικά προϊόντα), τερπένια (καμφορά, μενθόλη και ευκαλύπτου), τρικλοζάνη (triclosan). Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τη σελίδα Mustela και φυσικά προϊόντα ή κατεβάστε τον ορισμό των φυσικών προϊόντων που εφαρμόζεται στα δερματικά καλλυντικά της Laboratoires Expanscience.

Ένα ενεργό συστατικό είναι βιομιμητικό όταν έχει την προηγμένη ικανότητα να μοιάζει με τη φύση και να μιμείται τη δομή ή τους μηχανισμούς λειτουργίας της.


Ειδικότερα σε δερμο-καλλυντικούς όρους, ένα συστατικό θεωρείται βιομιμητικό εάν φυσικά έχει τέλεια συγγένεια με το δέρμα και υψηλής ανοχή. Αυτό σημαίνει ότι είναι ικανό να ενισχύσει τη λειτουργία του δέρματος όταν έχει αποδυναμωθεί ενώ ταυτόχρονα το βοηθά να ωριμάσει και να αναπτυχθεί ομαλά.

Το αβοκάντο perseose, το δραστικό συστατικό που χρησιμοποιείται σε όλα τα προϊόντα Mustela Bébé, είναι ένα βιομιμητικό δραστικό συστατικό. Έχει την ίδια επίδραση στο δέρμα όπως στο αρχικό του περιβάλλον, όπου βοηθά τα φρούτα να αναπτυχθούν και να ωριμάσουν.


Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τη σελίδα Mustela και φυσικά προϊόντα ή κατεβάστε τον ορισμό των φυσικών προϊόντων που εφαρμόζεται στα δερματικά καλλυντικά της Laboratoires Expanscience.

Η έρευνά μας, αποκάλυψε ότι κατά τη γέννηση, το δέρμα ενός μωρού περιέχει ένα πλούσιο απόθεμα βλαστοκυττάρων. Τα κύτταρα αυτά παραμένουν στην επιδερμίδα και αναπληρώνουν τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας καθ'όλη τη διάρκεια της ζωής μας, αλλά είναι εξαιρετικά ευάλωτα. Μετά από αυτή τη θεμελιώδη ανακάλυψη, επιλέξαμε το Avocado perseose® για χρήση σε όλα τα προϊόντα μας, επειδή ανταποκρίνεται στις ειδικές ανάγκες του δέρματος του μωρού από τη γέννηση, βοηθά στην ανάπτυξη της λειτουργίας του φραγμού του δέρματος και διατηρεί τον πολύτιμο πλούτο των βλαστοκυττάρων του, λειτουργώντας ως προστατευτική καθημερινή ασπίδα. Αποτελεί μέρος μιας νέας γενιάς βιομιμητικών δραστικών συστατικών. Ιδανικό για το λεπτό δέρμα των μωρών, συνδυάζει αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα και υψηλή ανοχή. Η αποτελεσματικότητα του Avocado perseose® και ο υψηλός συντελεστής ανοχής έχει κλινικά δοκιμαστεί και έχει αποδειχθεί επιστημονικά. Το Avocado perseose® είναι ένα αποκλειστικό και πατενταρισμένο ενεργό συστατικό και μόνο τα προϊόντα Mustela προσφέρουν τα μοναδικά οφέλη του. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Avocado, παρακαλώ ελέγξτε την ειδική ενότητα.

Το ποσοστό φυσικότητας αντιπροσωπεύει το ποσοστό των συστατικών φυσικής προέλευσης στα προϊόντα μας.
Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις δεσμεύσεις μας για τη φυσικότητα, μεταβείτε στο ειδικό τμήμα του ιστότοπού μας.

Σε όλα τα στάδια ανάπτυξης, από την προμήθεια πρώτων υλών φυτικής προέλευσης, την διαδικασία σχεδιασμού και ανάπτυξης προϊόντων, παραγωγής, εμπορίας και λήξης της ζωής του προϊόντος, κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για τον περιορισμό των επιπτώσεων στο περιβάλλον. Για παράδειγμα, όλα τα μπουκάλια Mustela είναι ανακυκλώσιμα, τα χαρτοκιβώτια μας είναι φτιαγμένα από χαρτί που προέρχεται από δάση με βιώσιμη διαχείριση και τα προϊόντα αφρού Mustela Bébé είναι βιοαποικοδομήσιμα.


Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη δέσμευσή μας για βιώσιμη ανάπτυξη, ρίξτε μια ματιά στον κύκλο ζωής του προϊόντος Mustela.

Για να αναπτύξουν τα ασφαλέστερα και πιο αποτελεσματικά προϊόντα για το μωρό σας, οι ερευνητές μας πρέπει να γνωρίζουν τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες του δέρματος του μωρού σας. Αναδημιουργώντας την επιδερμίδα ενός μωρού και ενός μικρού παιδιού στα εργαστήριά μας (τεχνητό δέρμα), οι ομάδες μας αποκτούν μια βαθιά γνώση του δέρματος, των κυττάρων και των γονιδίων του, για να κατανοήσουν καλύτερα τη φυσιολογία και την ανάπτυξή του. Αυτή είναι η πρώτη παγκοσμίως κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας επιδερμίδα του είδους της (πατενταρισμένη διαδικασία) και μόνο οι ερευνητές της Mustela της Laboratoires Expanscience μπορούν να εκτελέσουν αυτά τα πειράματα. Χρησιμοποιούμε επίσης ανασυσταθείσες επιδερμίδες για να ελέγξουμε την αποτελεσματικότητα και ανοχή των προϊόντων μας με υψηλό επίπεδο ακρίβειας και αξιοπιστίας.

Το δέρμα του μωρού είναι ανώριμο και αναπτύσσεται συνεχώς: ο φραγμός του δέρματος του μωρού είναι ατελές κατά τη γέννηση και φθάνει στο πρώτο στάδιο ωριμότητας στην ηλικία των 2. Από την γέννηση μέχρι τα 2 πρώτα χρόνια ζωής, το παιδικό δέρμα δεν μπορεί να διατηρήσει ένα καλό επίπεδο ενυδάτωσης που είναι το κλειδί για την καλή λειτουργία των κυττάρων του. Ως αποτέλεσμα, το δέρμα του μωρού σας δεν μπορεί να λειτουργήσει ως προστατευτικός φράγμός και είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στους καθημερινούς στρεσογόνους παράγοντες. Οι ερευνητές της Mustela έχουν επίσης αποκαλύψει ότι το δέρμα ενός νεογέννητου έχει μια εκπληκτική πηγή δύναμης: ένα μοναδικό, κυτταρικό απόθεμα βλαστοκυττάρων, που είναι στο μέγιστο κατά τη γέννησή του, αλλά παραμένει ευάλωτο κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής. Αυτά τα πρωτότυπα κύτταρα παίζουν σημαντικό ρόλο καθώς εξασφαλίζουν ότι τα κύτταρα του δέρματος που καταστρέφονται καθημερινά, μπορούν να αναπλωρωθούν από τα πολλαπλασσιασμένα βλαστοκύτταρα. Για να διατηρηθεί αυτός ο μοναδικός κυτταρικός πλούτος και να υποστηριχθεί η ανάπτυξή του, το δέρμα του μωρού πρέπει να ενισχύεται και να προστατεύεται καθημερινά με τη χρήση των κατάλληλων προϊόντων περιποίησης. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα ειδικά χαρακτηριστικά του δέρματος του μωρού σας, διαβάστε το αντίστοιχο τμήμα συμβουλών μας.

Μερικά μωρά και παιδιά έχουν εκ φύσεως ξηρό δέρμα, το οποίο απαιτεί ειδική φροντίδα όλο το χρόνο. Ιδιαίτερα όμως, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, το κρύο, ο άνεμος και η κεντρική θέρμανση τείνουν να ξηραίνουν το δέρμα ακόμη περισσότερο. Το φαινόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα έντονο στα μωρά και στα παιδιά, των οποίων η επιδερμίδα είναι ακόμη ανώριμη και πιο ευαίσθητη. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είναι απαραίτητο να ενυδατώνουμε και να θρέφουμε το δέρμα τους τακτικά, ειδικά μετά από το μπάνιο αλλά και να χρησιμοποιούνται εξειδικευμένα προϊόντα καθαρισμού κατά το μπάνιο. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα ειδικά χαρακτηριστικά του δέρματος του μωρού σας, διαβάστε το αντίστοιχο τμήμα συμβουλών μας.

Επειδή τα βλαστοκύτταρα βοηθούν στην καθημερινή αναγέννηση του δέρματος και στη διατήρηση της συνολικής ισορροπίας του καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής του. Ο πλούτος των αρχικών κυττάρων του δέρματος κορυφώνεται κατά τη γέννηση, αλλά εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά ευάλωτος κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων χρόνων ζωής του μωρού. Κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης περιόδου, ο φραγμός του δέρματος αναπτύσσεται και το δέρμα είναι εξαιρετικά ευάλωτο στις καθημερινές παραμέτρους στρες και γι 'αυτό είναι τόσο σημαντικό να προστατεύεται και να ενισχύεται το δέρμα ώστε να διατηρείται ο πολύτιμος πλούτος των αρχικών κυττάρων. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα, παρακαλούμε διαβάστε για τα νέα προϊόντα φροντίδας της Mustela Bébé .

Η πολύχρονη έρευνα που πραγματοποιείται από τα εργαστήρια Expanscience, έχει αποκαλύψει ότι το δέρμα ενός μωρού περιέχει ένα πολύτιμο πλούτο βλαστοκυττάρων κατά τη γέννησή του, μοναδικό για κάθε άτομο. Τα κύτταρα αυτά παραμένουν στο δέρμα και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας του δέρματος ενός ατόμου καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής του. Βοηθούν στην αναγέννηση του δέρματος, στη διατήρηση της συνολικής του ισορροπίας και στην προστασία του από τους καθημερινούς παράγοντες στρες. Για τους λόγους αυτούς, είναι εξαιρετικά σημαντικό να διατηρείται η ακεραιότητα των κυττάρων αυτών. Για να μάθετε περισσότερα, διαβάστε σχετικά με τα νέα προϊόντα φροντίδας της Mustela Bébé .

Οι επιστημονικές έρευνες που διεξήχθησαν τα τελευταία δέκα χρόνια και οι δημοσιεύσεις σε διεθνώς αναγνωρισμένα περιοδικά απέδειξαν ότι το δέρμα των μωρών είναι ανώριμο από τη γέννησή του μέχρι την ηλικία των 2 ετών: δεν έχει ακόμη αποκτήσει την αντοχή και τις ιδιότητες του δέρματος ενηλίκων. Ο φραγμός του δέρματος είναι συνεπώς λιγότερο αποτελεσματικός και το δέρμα πιο ευάλωτο και ευαίσθητο στις εξωτερικές καταπονήσεις (το κρύο, ο άνεμος, ο ήλιος, το τρίψιμο κλπ.) (Ο λόγος επιφάνειας προς βάρος σε βρέφη είναι 3 φορές υψηλότερος από αυτό ενός ενήλικα, συνεπώς απαιτώντας τη χρήση διαφορετικών συστατικών σε διαφορετικές συγκεντρώσεις). Επιπλέον, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος, το μωρό σας θα έχει ειδικές ανάγκες που μπορεί να συναντήσει η Mustela μέσω των διαφόρων σειρών προϊόντων της. Κάθε ένα από αυτά τα προϊόντα υποβάλλεται σε ειδική αξιολόγηση ασφάλειας και αποτελεσματικότητας για να εξασφαλίσει ότι πληρούν τις αυστηρές απαιτήσεις που απαιτούνται για το δέρμα των μωρών. Όλες οι φόρμουλες μας υπόκεινται σε τοξικολογική αξιολόγηση βασισμένη στα χαρακτηριστικά του δέρματος των μωρών και των παιδιών, καθώς και δοκιμές αλλεργίας και ανοχής του τελικού προϊόντος. Τα προϊόντα μας πληρούν τις εγγυήσεις ασφάλειας που απαιτούνται για τα πιο εύθραυστα δέρματα.

Τα προϊόντα για ενήλικες δεν είναι προσαρμοσμένα στην εξαιρετικά λεπτή φύση του δέρματος των μωρών: είναι πολύ όξινα και πολύ στυπτικά.
Για τον καθαρισμό του μωρού σας, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε εξειδικευμένα προϊόντα που είναι ήπια στο ανώριμο δέρμα τους για να μην το ερεθίζετε.

Αυτό εξαρτάται από το προϊόν που χρησιμοποιείτε για να καθαρίσετε το πρόσωπο ή το την μηρογεννητική περιοχή του μωρού σας:

- Εάν επιλέξετε το νερό καθαρισμού της Mustela για κανονικό δέρμα, το οποίο αφήνει το δέρμα καθαρό και διαυγές σε ένα μόνο βήμ, δεν απαιτείταιξέβγαλμα. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την υγιεινή του μωρού σας, συμβουλευτείτε το τμήμα συμβουλών μας.

Το νερό δεν αρκεί για να αφαιρέσετε τα σημάδια τροφής που μπορεί να βρεθούν στο πρόσωπο του μωρού σας (γάλα, αναγωγές, παιδικές κρέμες, σούπες κλπ.).
Συνεπώς, συνιστάται να χρησιμοποιείτε ένα συγκεκριμένο προϊόν καθαρισμού, όπως το νερό καθαρισμού χωρίς ξέβγαλμα για το κανονικό δέρμα.
Αυτά τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος ειδικά σχεδιασμένα για να σέβονται το λεπτό δέρμα των μωρών και να το αφήνουν απόλυτα καθαρό χωρίς να το στεγνώνουν ή να το ερεθίζουν.
Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την υγιεινή του μωρού σας, παρακαλούμε συμβουλευτείτε το τμήμα συμβουλών.

Το σαμπουάν αφρού Mustela για τα νεογνά έχει σχεδιαστεί ειδικά για να αποτρέψει την εμφάνιση της νινίδας και να βοηθήσει την εξάλειψή της περιορίζοντας τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων, που είναι η κύρια αιτία της. Εάν το κεφάλι του μωρού σας παρουσιάζει αυτές τις μικρές λευκές ή κιτρινωπές κρούστες, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν περιποίησης του δέρματος. Ακόμη και εάν το τριχωτό της κεφαλής ενός βρέφους είναι υγιές, συστήνουμε για τους πρώτους 6 μήνες να χρησιμοποιείται προληπτικά το σαμπουάν αφρού της Mustela για να εμποδίσετε την δημιουργία της νινίδας αλλά και να καθαρίσετε πολύ απαλά το ιδιαίτερα ευαίσθητο κεφαλάκι του νεογέννητου χωρίς καθόλου τρίψιμο, καθώς ο αφρός είναι ήδη δημιουργημένος.

Μετά την παρέλαυση 6 μηνών, εάν το τριχωτό της κεφαλής δεν έχει νινίδα, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Mustela Gentle Shampoo, το οποίο είναι τέλεια κατάλληλο: εμπλουτισμένο με εκχυλίσματα χαμομηλιού και παράγωγα ελαίου καρύδας, καθαρίζει απαλά τα μαλλιά και εμποδίζει το σχηματισμό κόμπων. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη νινίδα, παρακαλούμε συμβουλευτείτε το τμήμα συμβουλών μας.

Όλα τα αντηλιακά μας μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια από τη στιγμή της γέννησης. Η ασφάλεια των προϊόντων Mustela είναι η κορυφαία μας προτεραιότητα και για το λόγο αυτό, όπως και τα υπόλοιπα προϊόντα μας, έτσι και τα αντηλιακά μας υπόκεινται σε αυστηρή διαδικασία επιλογής συστατικών και συστηματικές δοκιμές ανοχής και αποτελεσματικότητας σε όλους τους τύπους δέρματος, συμπεριλαμβανομένων των ατοπικών, φωτό-ευαίσθητων και φωτό-δυσανεκτικών δερμάτων.
Ο Παγκόσμιος Οργάνισμός Υγείας (WHO) συνιστά τα μικρά παιδιά και βρέφη να αποφεύγουν τον ήλιο, να παραμένουν στη σκιά και πάντα να φορούν καπέλο, μπλουζάκια και γυαλιά ηλίου. Ωστόσο, δεδομένου ότι η έκθεση στον ήλιο είναι συχνά αναπόφευκτη, συνιστάται η χρήση κατάλληλου προϊόντος προστασίας από τον ήλιο.

Τα προϊόντα προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία περιέχουν φίλτρα ορυκτών (διοξείδιο του τιτανίου ή οξείδιο του ψευδαργύρου). Επιλέξαμε να τα συνδυάσουμε με άλλα οργανικά ηλιακά φίλτρα για να διευκολύνουμε την εφαρμογή των προϊόντων, διασφαλίζοντας παράλληλα το μέγιστο επίπεδο αντηλιακής προστασίας για το ευαίσθητο δέρμα μικρών παιδιών. Τα προϊόντα μας έχουν αποδείξει την ανοχή και την αποτελεσματικότητά τους σε όλους τους τύπους δέρματος, συμπεριλαμβανομένων των ατοπικών, φωτό-ευαίσθητων και φωτό-δυσανεκτικών δερμάτων.
Η ασφάλεια των προϊόντων Mustela αποτελεί την κορυφαία μας προτεραιότητα για πάνω από 65 χρόνια.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δεσμεύσεις της Mustela, μεταβείτε στην ενότητα "Οι δεσμεύσεις μας" στην ιστοσελίδα Mustela.

Τα ηλιακά φίλτρα που χρησιμοποιούμε είναι ένας συνδυασμός μεταλλικών(ορυκτών) και οργανικών φίλτρων. Έχουν επιλεγεί αυστηρά, με αποδεδειγμένη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.
Για περισσότερα από 65 χρόνια, η ασφάλεια των προϊόντων μας και των χρηστών τους αποτελεί την κορυφαία μας προτεραιότητα. Όλες οι φόρμουλες μας περνούν από μια τοξικολογική αξιολόγηση βασισμένη στα χαρακτηριστικά του δέρματος των μωρών και των παιδιών, καθώς κα τεστ αλλεργίας και ανοχής του τελικού προϊόντος.
Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε την ενότητα "Οι δεσμεύσεις μας" σε αυτή την ιστοσελίδα.

Συνιστάται να χρησιμοποιείτε προϊόντα προστασίας από τον ήλιο με έναν υψηλό δείκτη προστασίας, δεδομένης της ευπάθειας του παιδικού δέρματος στον ήλιο.
Προτιμήστε προϊόντα με δείκτη προστασίας SPF 50 ή 50+, δηλαδή, με το μέγιστο δείκτη προστασίας.
Για βέλτιστη ασφάλεια, δοκιμάστε να επιλέξετε υποαλλεργικές φόρμουλες που είναι απαλλαγμένες από αρώματα, χρωστικές και αλκοόλ, με βάση ορυκά ή συνδυασμό απόορυκτά και οργανικά φίλτρα.
Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον ήλιο και το δέρμα του παιδιού σας, διαβάστε την έκθεση εμπειρογνωμόνων μας για το θέμα.

Όχι, τα αντηλιακά προϊόντα για ενήλικες δεν είναι κατάλληλα για το ανώριμο δέρμα των μωρών: είναι συνήθως αρωματισμένα ή με χημικά φίλτρα, ενώ ως επί τω πλείστων έχουν ανεπαρκή δείκτη προστασίας από τον ήλιο.

Για το δέρμα των βρεφών είναι επομένως απαραίτητο να χρησιμοποιείτε ειδικά προϊόντα προστασίας από τον ήλιο, με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας.

Τα αντηλιακά Mustela σέβονται το δέρμα του παιδιού σας και εγγυώνται άριστη προστασία και ασφάλεια από τις βλαβερές επιδράσεις του ήλιου. Σχεδιασμένα για παιδιά, είναι ανθεκτικά στο νερό και στην εφίδρωση και είναι ορατά κατά την εφαρμογή.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την προστασία από τον ήλιο, παρακαλούμε συμβουλευτείτε το τμήμα συμβουλών μας σχετικά με αυτό το θέμα.

Τα αντηλιακά προϊόντα προστατεύουν το δέρμα από τις ακτίνες UVA και UVB μέσω φίλτρων.

• Τα χημικά φίλτρα ενεργούν απορροφώντας την ενέργεια που μεταδίδεται από τις φωτεινές ακτινοβολίες. Δεν είναι πάντα φωτοσταθερά και καθώς μπορούν να απορροφηθούν από την επιδερμίδα και γι' αυτό υπάρχει ενδεχόμενος κίνδυνος φωτοτοξικότητας και αλλεργίας.

• Τα ορυκτά φίλτρα αντανακλούν τις ακτίνες UV και δεν τις αφήνουν να διεισδύσουν στο δέρμα, δρώντας ως μικροσκοπικοί καθρέφτες. Είναι αδρανή, φωτοσταθερά και σχηματίζουν μια μεμβράνη στην επιφάνεια του δέρματος που περιορίζει κάθε κίνδυνο διείσδυσης.

• Ο συνδυασμός οργανικών και ορυκτών φίλτρων, απορροφά και αντανακλά τις ακτίνες UV. Είναι φωτοσταθερός και έχει καλή παραμονή στην επιφάνεια του δέρματος. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την προστασία από τον ήλιο, παρακαλούμε συμβουλευτείτε το τμήμα συμβουλών μας σχετικά με αυτό το θέμα.

Το γλυκό αμυγδαλέλαιο είναι χρήσιμο για να μαλακώσει την νινίδα από το κεφαλάκι του μωρού σας, αλλά δεν αντιμετωπίζει την αιτία πίσω από την πάθηση. Γι 'αυτό συνιστάται να χρησιμοποιείτε ένα ειδικό προϊόν περιποίησης της επιδερμίδας που λειτουργεί τόσο για την αιτία όσο και για το σύμπτωμα του προβλήματος.
 
Η φόρμουλα της Mustela ρυθμίζει την έκκριση σμήγματος, μαλακώνει το δέρμα και περιορίζει την επανεμφάνιση των κρούστων.
Όπως όλα τα προϊόντα Mustela, έτσι και η κρέμα κατά της νινίδας είναι υποαλλεργική, που σημαίνει ότι έχει δημιουργηθεί για να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους αλλεργικής αντίδρασης - δεν περιέχει γνωστά αλλεργιογόνα ή άλλα ερεθιστικά. Η υψηλή ανοχή του έχει επιβεβαιωθεί με βάση καθορισμένα Ευρωπαϊκά πρότυπα.

Όχι, η υγιεινή δεν σχετίζεται με την εμφάνιση της νινίδας. Η νινίδα οφείλεται στην υπερβολική έκκριση σμήγματος και ιδρώτα και στον πολλαπλασιασμό ενός μικροσκοπικού μύκητα στην επιφάνεια του δέρματος (συμπτώματα που συνδέονται με τη μεταφορά των μητρικών ορμονών στο μωρό στο τέλος της εγκυμοσύνης).Εάν το μωρό σας έχει νινίδα, σας συμβουλεύουμε να πλύνετε τα μαλλιά του με ένα συγκεκριμένο σαμπουάν όπως το Mustela Bébé Foam Shampoo για νεογέννητα και να εφαρμόσετε ένα κατάλληλο προϊόν στο τριχωτό της κεφαλής, όπως η κρέμα Cradle Cap: η κρέμα αυτή ενθαρρύνει την απομάκρυνση της νινίδας και περιορίζει την επανεμφάνιση της ενεργώντας άμεσα στις αιτίες της.Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη νινίδα, παρακαλούμε συμβουλευτείτε το τμήμα συμβουλών μας.

Το γλυκό αμυγδαλέλαιο μπορεί να βοηθήσει στη αφαίρεση της νινίδας από το τριχωτό της κεφαλής ή το πρόσωπο του μωρού σας μαλακώνοντας τις κρούστες. Ωστόσο, δεν θα ενεργήσει στις αιτίες που προκαλούν την νινίδα και για το λόγο αυτό, η νινίδα μπορεί να επανεμφανιστεί.

Για πιο αποτελεσματική δράση, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα εξειδικευμένο προϊόν φροντίδας για την νινίδα.

Με τη ρύθμιση της έκκρισης σμήγματος και τον καθαρισμό του δέρματος, αυτό το προϊόν θα σας επιτρέψει να εξαλείψετε τη νινίδα που υπάρχει ήδη και να περιορίσετε την επανεμφάνισή της.
Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη νινίδα, παρακαλούμε συμβουλευτείτε το τμήμα συμβουλών μας.

Οι εξάρσεις του εκζέματος σε μορφή ερεθισμών που μπορούν να εμφανιστούν στο σώμα του παιδιού σας είναι το πιο ορατό σύμπτωμα της ατοπικής δερματίτιδας, αλλά στην πραγματικότητα το δέρμα του ως σύνολο έχει αποδυναμωθεί: είναι επομένως απαραίτητο να φροντίσουμε ολόκληρο το σώμα του μωρού μας με κατάλληλα δερμοκαλλυντικά προϊόντα, όπως τα προϊόντα της σειράς Stelatopia. Για να βελτιώσετε την απαλότητα του δέρματος του παιδιού σας, τα προϊόντα φροντίδας πρέπει να χρησιμοποιούνται καθημερινά ακόμα και α οι κόκκινες περιοχές εξαφανιστούν. Το δέρμα του μωρού σας συνεχίζει να είναι ατοπικό, αποδυναμωμένο και ευάλωτο, ακόμη και αν τα σημάδια εξαφανιστούν, γι' αυτό και πρέπει να συνεχίσουμε να το περιποιούμαστε με ειδικά προϊόντα. Εάν είναι απαραίτητο, ο γιατρός σας θα είναι επίσης σε θέση να σας συνταγογραφήσει φαρμακευτική αγωγή, ειδικά κατά τη διάρκεια επεισοδίων. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ατοπική επιδερμίδα, παρακαλούμε συμβουλευτείτε το τμήμα συμβουλών μας.

Ναι, είναι απαραίτητο: τα προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για φυσιολογικό δέρμα ίσως να μην είναι επαρκώς ανεκτά από ένα ατοπικό δέρμα. Αντίθετα, εξειδικευμένα προϊόντα φροντίδας του ατοπικού δέρματος θα σας επιτρέψουν να βελτιώσετε την απαλότητα του δέρματος του παιδιού σας και να περιορίσετε τους κινδύνους εξάρσεων εκζέματος και προσφυγής σε φάρμακα.
- Για την καθημερινή τους υγιεινή, σας συμβουλεύουμε να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν καθαρισμού χωρίς σαπούνι όπως η Κρέμα Καθαρισμού Stelatopia. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε καθημερινά τα ειδικά απαλά μωρομάντηλα Stelatopia, τα οποία καθαρίζουν απαλά το πρόσωπο, το σώμα και την περιοχή της πάνας του παιδιού σας σε ένα μόνο βήμα.


- Κατά τη διάρκεια των εξάρσεων, σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε το ειδικό λαδάκι μπάνιου Stelatopia Bath oil, το οποίο καθαρίζει το δέρμα χωρίς να το ενοχλεί.


- Στη συνέχεια, εφαρμόστε προσεκτικά ένα προϊόν φροντίδας του δέρματος, όπως η μαλακτική κρέμα ή το βάλσαμο Stelatopia, η οποία θα σας επιτρέψει να απαλύνετε γρήγορα τo αίσθημα ερεθισμού και να ενεργοποιήσετε με φυσικό τρόπο την ενδογενή σύνθεση λιπιδίων που λείπουν χάρη στο απόσταγμα ελαίου ηλιοτροπίου.


Συμβουλευτείτε το γιατρό σας σε περίπτωση λοίμωξης ή έντονης φαγούρας: θα σας συνταγογραφήσουν κατάλληλη θεραπεία.


Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το ξηρό δέρμα με ατοπική τάση, παρακαλούμε συμβουλευτείτε το τμήμα συμβουλών μας.

Η ατοπική δερματίτιδα ή το ατοπικό έκζεμα επηρεάζει 1 στα 5 παιδιά. Είναι μια διαταραχή του φραγμού του δέρματος που μπορεί να εμφανιστεί από την ηλικία των 2 μηνών και υποχωρεί μέχρι να εξαφανιστεί εντελώς συνήθως γύρω στην ηλικία των 5-6 ετών.


Εκδηλώνεται ως έντονη ξηρότητα του δέρματος στο σώμα και το πρόσωπο και εναλλάσσεται μεταξύ περιόδων έξαρσης εκζέματος με εντοπισμένους κόκκινους ερεθισμούς και περιόδων ύφεσης (ανακούφισης). Κατά την παιδική ηλικία, αυτό μεταφράζεται ως αίσθημα φαγούρας (κάποτε πολύ έντονο) που επηρεάζει πολύ την ποιότητα ζωής του παιδιού και των γονέων, αλλά και που παρεμποδίζει τον ύπνο. Εάν εμφανιστούν αυτά τα σημάδια, συμβουλευτείτε έναν παιδίατρο για ενδελεχή διάγνωση.Η Mustela® προτείνει τη νέα γενιά προϊόντων φροντίδας της Stelatopia®: μια σειρά από 4 προϊόντα υγιεινής και φροντίδας ειδικά σχεδιασμένα για να απαλύνουν και να αναπληρώσουν το ατοπικό επιρρεπές δέρμα μωρών και παιδιών. Εξασφαλίζει κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα και υψηλή ανοχή από τη γέννηση2, δοκιμασμένη υπό δερματολογικό και παιδιατρικό έλεγχο.1 Watson 2011, Isaac 1998


2 Συμπεριλαμβανομένων των νεογέννητων από την μονάδα πρόωρων νεογνών

Η ερυθρότητα στην περιοχή της πάνας είναι συχνή και συνήθως μη επικίνδυνη εμφάνιση σε μωρά. Μπορεί όμως να προκαλέσει αίσθημα δυσφορίας, αίσθημα καψίματος και κάποτε πόνο.
Λόγω της παρατεταμένης επαφής με τα κόπρανα και τα ούρα, εμφανίζεται ιδιαίτερα στην περίπτωση της διάρροιας, των αντιβιοτικών ή κατά τη διάρκεια της οδοντοφυΐας.
- Για να αποφύγετε την εμφάνισή του, σας συνιστούμε να αλλάζετε τακτικά την πάνα του μωρού σας, το συντομότερο δυνατόν, αφότου λερωθεί.
- Καθαρίστε καλά την περιοχή με ένα κατάλληλο προϊόν (όπως το νερό καθαρισμού χωρίς ξέβγαλμ ή τα απαλά μωρομάντηλα) και στη συνέχεια στεγνώστε τελείως, χωρίς να ξεχνάτε τις πτυχώσεις.
- Ως προληπτικό μέτρο, με κάθε αλλαγή πάνας εφαρμόστε μια συγκεκριμένη κρέμα όπως τη Vitamin Barrier Cream 123, η οποία θα απομονώνει το δέρμα του μωρού από ερυθογόνους ή μολυσματικούς παράγοντες, χάρη στην προστατευτική δράση του οξειδίου του ψευδαργύρου.
Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ερυθρότητα στην περιοχή της πάνας, παρακαλούμε συμβουλευτείτε το τμήμα συμβουλών

Η επίμονη ερυθρότητα στην περιοχή της πάνας (σύγκαμα) είναι ένα συνηθισμένο περιστατικό, ακόμα και αν ακολουθείτε πιστά τους κανόνες υγιεινής (τακτικές αλλαγές της πάνας, ήπιος και προσεκτικός καθαρισμός και στέγνωμα, εφαρμογή κρέμας φραγμού κλπ.). Σε αυτή την περίπτωση, σας συνιστούμε να εφαρμόσετε ένα συγκεκριμένο προϊόν για να φροντίσετε το σύγκαμα, όπως η Κρέμα Vitamin Barrier Cream 123: Με την εξουδετέρωση των ενζύμων που ευθύνονται για την ερυθρότητα στην περιοχή, το προϊόν αυτό θα μειώσει την ένταση του συγκάματος και θα το βοηθήσει να εξαφανιστεί. Εάν η ερυθρότητα δεν μειωθεί μετά από λίγες μέρες ή εάν τρέχει υγρό ή μολυνθεί, σας συνιστούμε να συμβουλευτείτε το παιδίατρο σας. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ερυθρότητα στην περιοχή της πάνας, συμβουλευτείτε το τμήμα συμβουλών μας.

Ναι, γιατί όσο πιο νωρίς και πιο τακτικά χρησιμοποιείτε αυτά τα προϊόντα, τόσο πιο αποτελεσματικά θα είναι. Συνιστούμε λοιπόν να εφαρμόσετε μια προληπτική κρέμα όπως η κρέμα Prevention Stretch Marks Mustela Maternité από τον πρώτο μήνα της εγκυμοσύνης. Θα ενισχύσει την ελαστικότητα και την απαλότητα του δέρματός σας και θα το βοηθήσει να αντισταθεί στην ένταση που δημιουργείται από την αλλαγή στο βάρος λόγω τεντώματος. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό το θέμα, συμβουλευτείτε το άρθρο των ειδικών μας, σχετικά με τις ραγάδες.

Ναι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Η κρέμα Bust firming serum, παρασκευάζεται χωρίς αλκοόλ και χωρίς καφεΐνη, με βάση τα φυσικά ενεργά συστατικά και ως εκ τούτου είναι απόλυτα συμβατή με τον θηλασμό. Βεβαίως, προϋπόθεση είναι να ακολουθούνται οι συνηθισμένοι κανόνες υγιεινής όπως το καθημερινό μπάνιο και η εφαρμογή της κρέμας πάντα σε καθαρή θηλή.

Τα τεντώματα μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά και μετά τη γέννηση λόγω της μεγάλης ορμονικής εξισορρόπησης που λαμβάνει χώρα εκείνη την εποχή.Για να αποφευχθεί η εμφάνιση των ραγάδων όσο το δυνατόν περισσότερο, συνιστάται να συνεχίσετε την εφαρμογή του προϊόντος για τουλάχιστον ένα μήνα μετά τη γέννηση. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό το θέμα, συμβουλευτείτε το άρθρο των ειδικών μας, σχετικά με τις ραγάδες.

Όλα τα προϊόντα της σειράς Mustela Maternité είναι σχεδιασμένα ειδικά για έγκυες γυναίκες ή νεαρές μητέρες, ακόμη και όταν θηλάζουν. Έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις και εκτιμήσεις για να διασφαλιστεί η απουσία κινδύνου για το έμβρυο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και για το μωρό κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Ως εκ τούτου, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μια αίσθηση βαρύτητας στα πόδια είναι πολύ συχνή: περισσότερες από μία στις τρεις γυναίκες υποφέρουν από το αίσθημα αυτό. Το ίδιο αίσθημα, μπορεί να εμφανιστεί και σε μή έγκυες γυναίκες όταν ο καιρός είναι πολύ ζεστός. Προκαλείται από την επιβράδυνση της κυκλοφορίας του αίματος και την αυξημένη αρτηριακή πίεση στις φλέβες των ποδιών. Για να απαλλαγείτε από αυτό το πρόβλημα, σας συμβουλεύουμε να κάνετε μασάζ στα πόδια σας με το Mustela Maternité Light Legs Gel: θα νιώσετε αμέσως ένα αίσθημα φρεσκάδας και ένα άμεσο χαλαρωτικό αποτέλεσμα χάρη στον μοναδικό συνδυασμό πεπτιδίων από αβοκάντο και εκχύλισμα μενθόλης. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό το θέμα, συμβουλευτείτε το άρθρο των ειδικών μας σχετικά με την αίσθηση των κουρασμένων ποδιών.

Ο σκοπός αυτού του ιστότοπου είναι να σας επιτρέψει να ανακαλύψετε τα προϊόντα Mustela και να πάρετε συμβουλές περιποίησης, αλλά δεν σας επιτρέπει να παραγγείλετε προϊόντα φροντίδας της επιδερμίδας σας on line. Εάν επιθυμείτε να αγοράσετε τα προϊόντα μας, μπορείτε να μεταβείτε στο κοντινότερο σας φαρμακείο, όπου θα σας δοθούν εξατομικευμένες συμβουλές και θα ενημερωθείτε για τα πιο κατάλληλα προϊόντα για τις ανάγκες σας, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος του παιδιού σας και τις ανάγκες σας.

Εάν παρατηρήσετε ελαττωματική ή αλλοιωμένη συσκευασία, εάν λείπει η ταινία ασφαλείας ή το προϊόν είναι κτυπημένο, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 00357-22677038 ή στον φαρμακοποιό σας. Το προϊόν θα πρέπει να επιστραφεί και να αντικατασταθεί εφόσων κριθεί αναγκαίο.

Η εταιρεία μας έχει μακρόχρονη εξειδίκευση στον χώρο των βρεφικών και παιδικών δερμοκαλλυντικών όπως επίσης και στα δερμοκαλλυντικά που προορίζονται για χρήση από έγκυες γυναίκες. Για το λόγο αυτό έχουμε εξειδικευμένες σειρές προϊόντων που προορίζονται για συγκεκριμένο τύπο δέρματος ή για συγκεκριμένη κατάσταση (εγκυμοσύνη, θηλασμός, πρόβλημα δέρματος κλπ.). Επομένως, προτιμούμε να μην στέλνουμε τυποποιημένα δείγματα στους χρήστες μας, καθώς ενδέχεται να μην ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.

Παρόλα αυτά, μπορείται να προμηθευτείτε δείγματα από πολλές πηγές. Αρχικά, σας προσκαλούμε να πάτε σε οποιοδήποτε φαρμακείο και να μιλήσετε με το προσωπικό και τον φαρμακοποιό: θα σας δώσουν εξατομικευμένες συμβουλές και ενδεχομένως μερικά δείγματα. Ακόμη, δίνονται προσωπικά σε κάθε κοπέλα που γεννά, δείγματα για το παιδί της από κοπέλα που επισκέπτεται 2 φορές την βδομάδα τις μαιευτικές κλινικές και τα νοσοκομεία. Ακόμη, μερικοί γυναικολόγοι και παιδίατροι, προσφέρουν δείγματα των προϊόντων περιποίησης για τις εγκυμονούσες αλλά και τα παιδιά τους αντίστοιχα.

Επιπρόσθετα, δίνονται δείγματα στις εκδηλώσεις θηλασμού που πραγματοποιούνται μηνιαία μέσω του Συνδέσμου Μητρικού Θηλασμού "Δώρο ζωής". Τέλος, συμμετέχουμε σε διάφορες βρεφικές και παιδικές εκθέσεις κάθε χρόνο σε Λευκωσία και Λεμεσό. Στις εκθέσεις αυτές μπορείτε να δεχθείτε εξατομικευμένες συμβουλές περιποίησης όπως επίσης και δείγματα που ανταποκρίνονται στις εξειδικευμένες ανάγκες σας.

Δίνεται ιδιαίτερη προσοχή κατά την διαδικασία παραγωγής των προϊόντων και γίνονται πολυάριθμες μελέτες πριν την διάθεση των προϊόντων για πώληση, έτσι ώστε να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος οποιασδήποτε αλλεργικής αντίδρασης ή ανεπιθύμητης ενέργειας. Αν παρόλα αυτά, παρατηρήσετε έστω και την παραμικρή αντίδραση στο παιδί σας, σταματήστε την χρήση του προϊόντος και επικοινωνήστε με τον γιατρό σας εάν κρίνετε απαραίτητο. Σας συμβουλεύουμε να φυλάξετε το προϊόν και να επικοινωνήσετε μαζί μας έτσι ώστε να διερευνήσουμε το περιστατικό. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 00357-22677038 ή στο email p.anast@akispanayiotou.com.cy. Η ασφάλεια των προϊόντων της Mustela είναι η κορυφαία μας προτεραιότητα για πάνω από 65 χρόνια.