Συχνές ερωτήσεις

 

Καθ' όλη τη διάρκεια ζωής του ατόμου, τα αρχικά κύτταρα διασφαλίζουν την ανάπλαση και τη διατήρηση της ισορροπίας του δέρματος. Επομένως, ο ρόλος τους είναι ουσιαστικός. Ο αριθμός αυτών των αρχικών κυττάρων είναι ο μέγιστος κατά τη γέννηση, αλλά τα κύτταρα είναι εξαιρετικά ευάλωτα μέχρι την ηλικία των 2 ετών.
Πράγματι, αυτή τη χρονική περίοδο ο δερματικός φραγμός βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης και το δέρμα είναι ευάλωτο στις καθημερινές επιθέσεις. Επομένως, η θωράκιση και η προστασία του βρεφικού δέρματος είναι απολύτως αναγκαίες για τη διατήρηση αυτού του αρχικού κυτταρικού πλούτου του.
Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστορία των νέων προϊόντων φροντίδας της σειράς Mustela Bébé

Οι ερευνητές μας ανακάλυψαν ότι το δέρμα των βρεφών είναι προικισμένο από τη γέννησή τους με έναν αναπάντεχο και μοναδικό πλούτο αρχικών κυττάρων για ολόκληρη τη ζωή τους. Κάνουμε λόγο για «κεφάλαιο ζωής» επειδή αυτά τα αρχικά κύτταρα παίζουν καθοριστικό ρόλο στις λειτουργίες του δέρματος καθ' όλη τη διάρκεια ζωής του ατόμου: διασφαλίζουν την ανάπλασή του και τη διατήρηση της ισορροπίας του παρά τις επιθέσεις που δέχεται καθημερινά.
Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστορία των νέων προϊόντων φροντίδας της σειράς Mustela Bébé.

Το βρεφικό δέρμα είναι πιο εύθραυστο από οποιοδήποτε άλλο δέρμα. Στη φάση της ανάπτυξης δεν είναι ακόμη σε θέση να εκτελέσει πλήρως το ρόλο του ως προστατευτικός φραγμός ενάντια στις εξωγενείς επιθέσεις, ενώ κατά τη γέννηση αφυδατώνεται και οι ικανότητές του να διατηρεί ένα ικανοποιητικό επίπεδο ενυδάτωσης είναι μηδαμινές στους πρώτους μήνες.
Μία από τις αποκαλύψεις των ερευνών μας είναι το γεγονός ότι το βρεφικό δέρμα είναι προικισμένο με έναν αναπάντεχο ζωτικό πλούτο: ένα μοναδικό κεφάλαιο αρχικών κυττάρων για ολόκληρη τη ζωή του ατόμου, των οποίων ο αριθμός είναι ο μέγιστος κατά τη γέννηση και τα οποία είναι εξαιρετικά ευάλωτα μέχρι την ηλικία των 2 ετών. Αυτά τα αρχικά κύτταρα παίζουν καθοριστικό ρόλο στις λειτουργίες του δέρματος καθ' όλη τη διάρκεια ζωής του ατόμου: διασφαλίζουν την ανάπλασή του και τη διατήρηση της ισορροπίας του παρά τις καθημερινές επιθέσεις.
Για να διατηρήσει αυτόν το μοναδικό κυτταρικό πλούτο και να αναπτυχθεί σωστά, το βρεφικό δέρμα έχει απόλυτη ανάγκη από καθημερινή θωράκιση και προστασία μέσω της χρήσης εξειδικευμένων προϊόντων φροντίδας.
Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις ιδιαιτερότητες του βρεφικού δέρματος, μπορείτε να ανατρέξετε στη σχετική ενότητα συμβουλών.

Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε στάδιο του κύκλου ζωής των προϊόντων μας (προμήθεια πρώτων υλών, σύλληψη ιδέας ανάπτυξης προϊόντος, παρασκευή, διανομή, χρήση και τέλος διάρκειας ζωής), καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μειώσουμε στο ελάχιστο τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον. Παραμένοντας πιστοί στις προσπάθειές μας για διαρκή βελτίωση, εδώ και πολλά χρόνια ακολουθούμε αυτή τη φιλική προς το περιβάλλον πορεία που έχουμε χαράξει. Έτσι, για παράδειγμα, όλα τα φιαλίδια των προϊόντων Mustela είναι ανακυκλώσιμα, το χαρτόνι που χρησιμοποιείται παράγεται από πρώτες ύλες δασών αειφόρου διαχείρισης και τα αφρίζοντα προϊόντα της σειράς Mustela Bébé είναι βιοαποικοδομήσιμα.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη δραστηριοποίησή μας υπέρ της αειφόρου ανάπτυξης, ανατρέξτε στην ενότητα σχετικά με τον κύκλο ζωής των προϊόντων Mustela.

Ως βιομιμητικοί/βιομιμητικά ορίζονται οι δραστικοί παράγοντες/τα συστατικά που ανταποκρίνονται στην αρχή του βιομιμητισμού, δηλαδή έχουν την ικανότητα να προσεγγίζουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις ιδιότητες των φυσικών ουσιών και να μιμούνται τη δομή τους ή τον τρόπο λειτουργίας τους.

Πιο συγκεκριμένα, στον τομέα των δερμοκαλλυντικών, ως βιομιμητικά συστατικά θεωρούμε τα συστατικά που, εμπνευσμένα από τη φύση, δρουν με υψηλή συγγένεια ως προς το δέρμα εξασφαλίζοντας κορυφαία επίπεδα δερματικής ανοχής, ενώ παράλληλα έχουν την ικανότητα να ενισχύουν τους εξασθενισμένους μηχανισμούς λειτουργίας του και υποστηρίζουν τη διαδικασία ανάπτυξής του, χωρίς να το διαταράσσουν. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται βέλτιστη αναλογία αποτελεσματικότητας-ανοχής.

Το Perséose αβοκάντο® που αποτελεί θεμελιώδες συστατικό των νέων προϊόντων Mustela Bébé είναι ένας βιομιμητικός δραστικός παράγοντας, καθώς συμπεριφέρεται στο δέρμα όπως συμπεριφέρεται στο περιβάλλον από το οποίο προέρχεται, δηλαδή τον καρπό του αβοκάντο, όπου κατέχει ενεργό ρόλο στη διαδικασία ανάπτυξης και ωρίμανσης του φρούτου.

Για να μάθετε περισσότερα, μεταβείτε στη σελίδα Η φυσικότητα των προϊόντων Mustela ή διαβάστε τον πλήρη ορισμό για τη φυσικότητα των δερμοκαλλυντικών προϊόντων των Εργαστηρίων Expanscience.

Οι ερευνητές μας ανακάλυψαν ότι το δέρμα των βρεφών είναι προικισμένο από τη γέννηση και για ολόκληρη τη ζωή τους με ένα μοναδικό απόθεμα αρχικών κυττάρων, που όμως είναι εξαιρετικά ευάλωτα. Έπειτα από αυτή την ανακάλυψη αποφασίσαμε να ενσωματώσουμε το Perséose αβοκάντο® στις νέες φόρμουλες των προϊόντων Mustela Bébé, καθώς ανταποκρίνεται τέλεια στις ιδιαίτερες ανάγκες του βρεφικού δέρματος από τη γέννηση και ύστερα: υποστηρίζει την ανάπτυξη της λειτουργίας φραγμού του δέρματος, και, κυρίως, διατηρεί τον κυτταρικό πλούτο του δρώντας ως ασπίδα προστασίας ενάντια στις καθημερινές επιθέσεις. Επιπλέον, το Perséose αβοκάντο® ανήκει σε μία νέα γενιά βιομιμητικών δραστικών παραγόντων: μιλάμε, δηλαδή, για την τέλεια συγγένεια με το δέρμα και συνεπώς για αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα και υψηλά επίπεδα δερματικής ανοχής.

Η αποτελεσματικότητα και τα υψηλά επίπεδα δερματικής ανοχής του Perséose αβοκάντο® έχουν ελεγχθεί κλινικά και έχουν επαληθευτεί με επιστημονικές μεθόδους. Το Perséose αβοκάντο® είναι μία αποκλειστική και πατενταρισμένη δραστική ουσία και μόνο τα προϊόντα Mustela σας δίνουν τη δυνατότητα να επωφεληθείτε από τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Perséose αβοκάντο®, μπορείτε να ανατρέξετε στη σχετική σελίδα.

Έχουμε αφαιρέσει από τα προϊόντα φροντίδας της εταιρείας μας πολλές ουσίες, προκειμένου να σας εξασφαλίσουμε τα πιο ασφαλή συστατικά για το δέρμα του μωρού σας και το δικό σας, αλλά και τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον συστατικά. Έτσι, κανένα από τα προϊόντα φροντίδας Mustela δεν περιέχει στη σύνθεσή του αιθυλική αλκοόλη, αιθέρια έλαια, παραβένες, φαινοξυαιθανόλη, φθαλικές ενώσεις, φυτικά εκχυλίσματα από γενετικά τροποποιημένα φυτά (ΓΤΟ), υδροχλωρικό αργίλιο, συστατικά ζωικής προέλευσης (με εξαίρεση τα μελισσοκομικά προϊόντα, τις καθαρές λανολίνες και τα γαλακτούχα προϊόντα), τερπένια (καμφορά, μενθόλη, ευκαλυπτόλη) και τρικλοζάνη.

Για να μάθετε περισσότερα, μεταβείτε στη σελίδα Η φυσικότητα των προϊόντων Mustela ή διαβάστε τον πλήρη ορισμό για τη φυσικότητα των δερμοκαλλυντικών προϊόντων των Εργαστηρίων Expanscience.

Από την πρώτη στιγμή, δίνουμε προτεραιότητα στα συστατικά φυσικής προέλευσης και αντλούμε την πλειοψηφία των δραστικών ουσιών και συστατικών των προϊόντων φροντίδας της εταιρείας μας από την καρδιά του φυτικού κόσμου. Σήμερα, τα προϊόντα της σειράς Mustela Bébé περιέχουν σε ποσοστό 92%, κατά μέσο όρο, συστατικά φυσικής προέλευσης, ενώ σε κάποια συγκεκριμένα προϊόντα φροντίδας το ποσοστό αυτό αγγίζει το 99%.

Ωστόσο, ορισμένα συστατικά τα οποία είναι απολύτως απαραίτητα για την άριστη συντήρηση, τη σταθερότητα και την ευχάριστη αίσθηση των προϊόντων φροντίδας μας δεν υπάρχουν αυτούσια στη φύση. Επίσης, σε κάποιες περιπτώσεις, μερικά συστατικά φυσικής προέλευσης δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις μας σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια ή την ευχάριστη εμπειρία χρήσης τους. Όταν συμβαίνει αυτό, καταφεύγουμε σε συνθετικά συστατικά, εγκεκριμένα από τους φορείς υγείας και τις κανονιστικές αρχές, των οποίων η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα στα εξαιρετικά ευαίσθητα δέρματα είναι επιστημονικά αποδεδειγμένες.

Όλα τα προϊόντα μας είναι δερματολογικά και παιδιατρικά ελεγμένα, με εγγύηση υποαλλεργικότητας* και υψηλής δερματικής ανοχής.

*Ειδικά σχεδιασμένα για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου αλλεργικών αντιδράσεων.

Όχι, δεν έχουμε δοκιμάσει ποτέ τα προϊόντα μας σε ζώα. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας για συνεχή βελτίωση και καινοτομία, εδώ και πολλά χρόνια προσανατολιζόμαστε σε εναλλακτικές μεθόδους αξιολόγησης των πρώτων υλών και των τελικών προϊόντων μας. Ακολουθώντας πιστά αυτή την πορεία που έχουμε χαράξει, οι ερευνητές μας έχουν αναπτύξει μία ολοκαίνουρια μέθοδο που επιτρέπει την αναπαράσταση της μορφολογίας της επιδερμίδας των νεογνών και των παιδιών στο εργαστήριο. Με αυτόν τον τρόπο καθίσταται εφικτός ο έλεγχος της δερματικής ανοχής και της αποτελεσματικότητας των προϊόντων φροντίδας μας, χωρίς να καταφεύγουμε στη δοκιμή τους σε ζώα.

Για να μπορέσουν να δημιουργήσουν τα ασφαλέστερα και τα αποτελεσματικότερα προϊόντα για το μωρό σας, οι ερευνητές μας πρέπει να γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του βρεφικού δέρματος. Η αναπαράσταση της μορφολογίας της επιδερμίδας των βρεφών και των παιδιών στο εργαστήριο επιτρέπει στην επιστημονική μας ομάδα να διερευνήσει σε μεγαλύτερο βάθος το δέρμα, σε επίπεδο κυττάρων και γονιδίων, προκειμένου να κατανοήσει καλύτερα τη φυσιολογία και τους μηχανισμούς ανάπτυξής του. Πρόκειται για μία παγκόσμια πατενταρισμένη καινοτομία: μόνο οι ερευνητές της Mustela και των Εργαστηρίων Expanscience έχουν προς το παρόν τη δυνατότητα χρήσης αυτής της μεθόδου. Η εργαστηριακή αναπαράσταση της μορφολογίας της επιδερμίδας χρησιμοποιείται επίσης για τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας και της δερματικής ανοχής των προϊόντων φροντίδας μας με υψηλή ακρίβεια και αξιοπιστία.